skip to Main Content
Sumbangan Diperlukan Setiap Bulan Untuk Menanggung 80 Pelajar Tahfiz Madrasah Darul Tahfiz Ummul Qura Jalan Kebun Shah Alam, Selangor.

Sumbangan diperlukan setiap bulan untuk menanggung 80 pelajar tahfiz madrasah Darul Tahfiz Ummul Qura Jalan Kebun Shah Alam, Selangor.

M40,000 DIPERLUKAN SETIAP BULAN UNTUK MENANGGUNG 80 PELAJAR TAHFIZ MADRASAH INI

.
.
Kami daripada Darul Tahfiz Ummul Quro, terletak di Jalan Kebun, Shah Alam, sangat memerlukan sumbangan orang ramai.
Kami menanggung seramai 60 orang pelajar lelaki dan 20 orang perempuan. Kebanyakkan mereka datang dari keluarga asnaf dan fakir miskin, ada yang tidak mampu untuk membayar yuran. Kami memerlukan RM40,000 sebagai defisit bulanan, membiayai kos operasi kami.
.
Oleh itu, kami ingin memohon jasa baik serta ehsan Tuan/Puan untuk menyumbang demi keselesaan dan memudahkan proses hafalan pelajar-pelajar kami.
.
Insha’Allah, sumbangan anda ini, walau sedikit bermula serendah RM50, akan dimanfaatkan oleh penghafal-penghafal kitabullah ini. Setiap suapan mereka, setiap kipas-kipas yang menyejukkan mereka, setiap kemudahan yang ada, akan dimanfaatkan sepenuhnya.
.
” Sesungguhnya orang-orang yang selalu membaca Kitab Allah dan tetap mendirikan sembahyang serta mendermakan dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka, secara bersembunyi atau secara terbuka, mereka (dengan amalan yang demikian) mengharapkan sejenis perniagaan yang tidak akan mengalami kerugian.”
(Surah al-Fatir : 29)
.
.
====

Bagaimana Ingin Menyumbang ?

====
.
.
Mulakan dengan langkah pertama yang sangat mudah iaitu klik DONATE NOW.

 

Back To Top

Copyright © Darul Tahfiz Ummul Qura.
All Right Reserved.

Website by: Papadom Marketing & F.